• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kort over vliegtuigramp: "Nam vaak dezelfde vlucht"

  De renners van de Nederlandse ploeg Belkin dragen vandaag een rouwband.

  De vliegtuigramp in Oekraïne heeft ook een diepe indruk nagelaten op het Tourpeloton. Aan boord van het neergestorte vliegtuig waren minstens 173 Nederlanders. De Nederlandse ploegen Belkin en Giant-Shimano betuigen dan ook hun medeleven.

  Het peloton werkt vandaag de eerste Alpenrit af tussen Saint-Etienne en Chamrousse, maar de renners staan ook stil bij de vreselijke vliegtuigcrash van donderdag.

  De renners van Belkin, de ploeg van Sep Vanmarcke en Maarten Wynants, zullen vandaag een rouwband dragen. Bij Giant-Shimano, die andere Nederlandse ploeg, rijden de renners met een zwart strikje op het shirt.

  Ook heel wat andere renners betuigden op Twitter al hun medeleven.

  Boom: "Ik heb er geen woorden voor"

  • Lars Boom (Belkin): "Ik heb er geen woorden voor. Het is verschrikkelijk. We kunnen de Nederlandse journaals wel niet bekijken en krijgen dus niet alle informatie, maar onze rouwband is normaal. De Tour gaat wel voort, maar onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers."
  • Koen de Kort (Giant-Shimano): "Ik vind het verschrikkelijk. Toen ik het nieuws vernam, dacht ik meteen: "Ik had erbij kunnen zitten." Ik heb vaak diezelfde vlucht genomen. Zo komt het plots erg dichtbij. Dat gewone mensen uit de lucht geschoten worden, kan ik nog steeds niet vatten. Ik kan aan niets anders denken."

  De renners staan stil bij de vliegtuigcrash op Twitter: