• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge moet tegen Brøndby in de Europa League

  Brøndby is geen gemakkelijke opdracht voor Club Brugge.

  Club Brugge neemt het in de derde kwalificatieronde van de Europa League op tegen Brøndby uit Denemarken. Als Zulte Waregem zich kan plaatsen na de dubbele confrontatie met de Poolse bekerwinnaar Bydgoszcz wacht een trip naar Noord-Ierland of Wit-Rusland.

  Voor Club Brugge is de verplaatsing naar Denemarken alvast een logistiek geschenk. Het vermijdt zo lange vliegtuigreizen naar Kazachstan of Azerbeidzjan. Het opent thuis tegen Brøndby op 31 juli en trekt een week later naar Denemarken.

  Toch is de tienvoudige Deense kampioen zeker geen hapklare brok, het werd vorig jaar vierde in de Deense hoogste klasse en heeft met Johan Elmander een heel ervaren spits in loondienst. Ook verdediger Michael Almebäck is een bekende naam. De Zweed speelde twee seizoenen voor blauw-zwart.

  Als Zulte Waregem volgende week de voorsprong tegen Bydgoszcz succesvol kan verdedigen, wacht voor Zulte een confrontatie met de winnaar van Derry City FC (Ier) en Soligorsk (WRu). De Wit-Russen wonnen de eerste wedstrijd met 0-1. Ook Zulte speelt een mogelijke eerste wedstrijd in eigen huis.

  Ook bekerwinnaar Lokeren neemt deel aan de Europa League. Zij beginnen pas een ronde later, in de vierde en laatste kwalificatieronde, aan de competitie. Daarin kunnen ze wel niet rekenen op een beschermde status en dus bestaat de kans op een zware tegenstander zoals Inter, Tottenham Hotspur, Twente of Villarreal.