Belgian Lions winnen eerste oefenduel tegen Zweden

vr 18 juli 2014 22:32
De Belgian Lions spelen twee oefenmatchen tegen Zweden.
De Belgische basketbalmannen hebben het eerste van twee oefenduels tegen Zweden gewonnen. De Belgian Lions versloegen Zweden met 70-61. De Lions bereidden zich voor op hun kwalificatiewedstrijden voor het EK.

Bondscoach Eddy Casteels begon tegen Zweden met Bosco, Muya, Gillet, Tumba en De Zeeuw op het parket. De Lions begonnen sterk en leidden na het eerste kwart met 23-15.

De Zweden herstelden het evenwicht in het tweede kwart en slopen iets dichterbij. Maar in de slotseconde wist Muya de kloof toch op zeven punten te houden. Ruststand: 38-31.

Na de rust duwden de Zweden op het gaspedaal en voor het eerst in de wedstrijd kwamen ze op voorsprong bij 40-41. Vanaf dat moment ging de score lange tijd gelijk op. Van 44-44 ging het naar 64-58, maar uiteindelijk waren het toch de Lions die aan het langste eind trokken.

Morgen spelen de Lions opnieuw tegen Zweden in Brussel.