• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Al die zware inspanningen voor niks"

  Bakelants deed tevergeefs een jasje uit.

  Jan Bakelants baalde als een stekker na de eerste Alpenrit. De OPQS-renner trok weer in de aanval, maar tastte tevergeefs diep in zijn krachtenarsenaal. "Ik had het beter niet geprobeerd," klinkt het ontgoocheld.

  Jan Bakelants nestelde zich in een kopgroep van negen, maar de koplopers kregen nooit veel ruimte van het peloton. "Dat begrijp ik niet. Ik denk dat ik de dichtst geplaatste was en ik sta al op 20 minuten", zegt Bakelants. "Het is bijzonder jammer dat die grote inspanningen voor niks zijn geweest."

  "Ik had het vandaag beter niet geprobeerd. Het was snel duidelijk dat het voor niks zou zijn. We hebben 20 km lang alles moeten geven om 4'55" bijeen te sprokkelen en dat was niet genoeg."

  Toen medevluchter De Marchi aanviel op de Col de Palaquit moest Bakelants passen. "Ik had problemen met mijn fiets en moest op de top wisselen. Zo kreeg De Marchi nog eens 20 seconden cadeau. Ik daalde ook niet supersnel, omdat ik niet op mijn vertrouwde fiets zat."

  "De Marchi wou ook niet wachten. Als er nog 20 km te klimmen valt, is het nochtans interessant om samen te werken. Alleen kon ik niet opboksen tegen de snelheid van het peloton en dus werd ik teruggepakt. In laatste 15 km bergop heb ik sterren gezien."

  Bakelants kon zijn frustraties over de mislukte aanvalspoging niet verbergen. "Dit zijn weggesmeten krachten. Het was ook geen goede voorbereiding voor morgen, het zou kunnen dat ik dit zal moeten bekopen."