• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Ik ben heel tevreden over de voorbereiding"

  Hein Vanhaezebrouck moet AA Gent opnieuw naar de top loodsen.

  Na enkele mindere jaren wil AA Gent volgend seizoen opnieuw meedoen voor de prijzen. Trainer Hein Vanhaezebrouck moet die ambitie helpen waarmaken. "De mensen in Gent verdienen een ploeg die meedraait op het hoogste niveau."

  "Ik ben heel tevreden over de voorbereiding. We hebben heel hard gewerkt. Voor sommigen was dat een nieuwe ervaring, anderen waren er al iets vertrouwder mee", zegt Vanhaezebrouck aan Sporza Radio.

  "Toch is iedereen steeds in het verhaal blijven meegaan en hebben we geen uitvallers gekend. Enkel de blessure van Pedersen is een domper, maar voor het overige zijn we als staf heel tevreden met een frisse kern."

  Vanhaezebrouck introduceerde bij AA Gent ook een nieuw systeem. "Enkele jongens kenden het al en dat is een voordeel. Veel hangt ook af van de manier waarop je het aanbrengt. Doe je dat goed, dan pikt iedereen het sneller op. Toch moet er nog veel verbeteren."

  Veel van de inkomende transfers zijn ex-spelers van Vanhaezebrouck. Toch is dat geen bewuste keuze. "Dat ze al onder mij speelden, maakt niet veel uit. Als ze maar de competitie kennen en de juiste mentaliteit hebben en goed functioneren in de groep."

  Vanhaezebrouck: "Mentaliteit vergelijkbaar met die in Kortrijk"

  De aanpassing van KV Kortrijk naar AA Gent verliep voor Vanhaezebrouck bijzonder vlot. "De mentaliteit leunt bijzonder dicht aan bij die van Kortrijk. Ook de technische staf, de omkadering en de groepssfeer zijn vergelijkbaar."

  "Ook het publiek voelt hetzelfde aan. Je merkt weinig verschil tussen West- en Oost-Vlamingen. Het is pas wanneer je de Schelde oversteekt richting Antwerpen dat je een ander soort toeschouwer met een andere mentaliteit tegenkomt."

  Na een paar mindere jaren moet AA Gent komend seizoen opnieuw proberen mee te strijden op het hoogste niveau en een plaats bij de beste zes nastreven. Toch voelt Vanhaezebrouck geen extra druk.

  "Ik leg mezelf al zoveel druk op om maximaal te presteren, dat ik geen bijkomende druk ervaar. Maar ik besef ook wel dat ik met deze ploeg zeker Play-off 1 moet halen. De mensen in dit mooie stadion verdienen een goede prestatie van hun favoriete ploeg."