• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Veldhoven gaat in India aan de slag

  Van Veldhoven was tot eind 2013 coach bij KV Mechelen.

  Harm van Veldhoven heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De coach gaat enkele maanden in India aan de slag bij Delhi Dynamos en neemt o.a. de "gestopte" Mads Junker mee. Dat meldt Voetbal International en heeft Van Veldhoven bevestigd aan Sporza.

  Alles begint bij het verhaal van een nieuwe profcompetitie in India. De Indian Super League staat los van de reguliere competitie, begint half september en duurt voorlopig maar drie maanden.

  Acht clubs nemen deel en bijna allemaal werken ze voor de nieuwe competitie samen met een Europese profclub.

  In het geval van de Delhi Dynamos is dat Feyenoord. De Nederlandse club kreeg van de Indiase club het verzoek om op zoek te gaan naar kandidaat-spelers én een trainer.

  Technisch directeur Martin van Geel werkte bij Roda JC nog met Harm van Veldhoven en zette hem mee op zijn lijstje. Delhi Dynamos koos vrijwel meteen voor hem. Voor Van Veldhoven wordt het zijn eerste trainersjob sinds hij eind 2013 ontslagen werd bij KV Mechelen.

  Met Van Veldhoven trekken ook de Deense spelers Mads Junker (foto) en Morten Skoubo naar India. Van Veldhoven werkte met beiden bij Roda JC en Junker kent hij ook van bij KV Mechelen. Junker verliet KVM na vorig seizoen en zou normaal gezien een punt achter zijn carrière zetten, maar tekent nu toch voor dit avontuur.