• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Grootste club ter wereld weer prijs bezorgen"

  Van Gaal poseert fier met Bobby Charlton en het shirt van Manchester United.

  Louis van Gaal heeft zijn grote intrede gemaakt in Manchester. Op een persconferentie blikt hij vooruit op zijn taak als trainer van Manchester United. "Vakantie heb ik nog niet gehad, maar een club als Manchester United kon ik niet laten wachten", zegt de man die Nederland naar de derde plaats leidde op het WK in Brazilië.

  "Ik kan niet voorspellen welke resultaten ik hier ga boeken", tempert Van Gaal de hoge verwachtingen. Manchester United wil weer uit het dal kruipen na een seizoen om snel te vergeten onder David Moyes.

  "Ik zal mijn uiterste best doen, ook al wordt het niet makkelijk. Ik kan alleen maar verwijzen naar de prijzen die ik in mijn carrière al gepakt heb. De toekomst zal uitwijzen of ik dat nog eens kan verwezenlijken."

  "Man U is de bekendste voetbalclub ter wereld. Maar de grootste club was United vorig jaar zeker niet. Dat kan niet als je zevende wordt in de competitie. Ik heb met Barcelona de grootste club in Spanje getraind. Hetzelfde in Nederland met Ajax en in Duitsland met Bayern. Nu zit ik bij de grootste van Engeland."

  "Vakantie heb ik nog niet gehad na het WK. Maar ik kon moeilijk een half sabbatjaar nemen als de grootste voetbalclub mij vraagt om te komen. Dit is een van de beste competities ter wereld, dit is vakantie voor mij."

  "Hetzelfde doen als Sir Alex Ferguson"

  Van Gaal komt in de media vaak over als een hard persoon. "Het is niet eerlijk dat de media steeds dat deel van mijn persoonlijkheid uitvergroten", reageert Van Gaal. "Dat aspect wordt telkens herhaald en daardoor denkt iedereen dat ik zo ben."

  "Het is waar dat ik een sterke persoonlijkheid heb. Maar ook Sir Alex Ferguson was zo'n figuur met een duidelijke filosofie en dat heeft hij bevestigd door heel wat titels te winnen. Ik hoop dat ik hetzelfde kan doen."

  "Ferguson heeft me gebeld om me te feliciteren en we hebben nadien ook eens gesproken bij een kopje koffie. We kennen elkaar erg goed en ik zal nog wel vaker een koffietje of een wijntje drinken met hem."

  Van Gaal had ook mooie woorden over voor clubicoon Bobby Charlton, die aanwezig was op de voorstelling. "Ik heb hem vroeger nog zien spelen", zegt Van Gaal. "Ik weet wat hij voor deze club en het Engels voetbal heeft betekend. Het is een grote eer om als trainer in dit stadion binnen te stappen en een rondleiding te krijgen van Sir Bobby Charlton."

  Wat met Marouane Fellaini?

  Van Gaal wordt bij ManU trainer van Rode Duivels Adnan Januzaj en Marouane Fellaini. Die laatste kreeg vorig seizoen bakken kritiek en zou al weg mogen. Van Gaal zegt echter nog niets over individuele spelers.

  "Ik ben hier nog maar twee dagen. Ik wil eerst op training zien wat mijn spelers kunnen en zal dan beslissen of er nog spelers komen of vertrekken. Ook over de aanvoerder moet ik nog beslissen", zegt de 62-jarige Nederlander.