• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Aanvallen is mijn enige optie"

  Voor de klassementsrijders begint de Tour pas écht op vrijdag, met de eerste echte bergrit. Jurgen Van den Broeck zit alvast met een beter gevoel dan afgelopen weekend. De kopman van Lotto-Belisol beseft wel dat hij zal moeten aanvallen.

  "De echte bergen komen er nu aan. Het weer is ook helemaal anders. Het is aanpassen. Maar ik rijd liever in de warmte dan in de regen. Ik denk dat dat wel voor iedereen geldt", zegt Jurgen Van den Broeck aan Sporza.

  "Woensdag was het gevoel al een pak beter, ik hoop nu ook. Nu moet ik vandaag nog doorkomen en dan zien we morgen wel. De slotklim is steil, maar niet extreem. Het is een lange klim, met veel afwisseling."

  "Ik hoor van veel mensen in de top 10 dat ze niet zullen aanvallen en dat ze afwachtend willen koersen. Maar ik denk dat je aanvallend moet koersen als je de benen hebt. Als mijn benen goed zijn, is aanvallen de enige optie voor mij. Speculeren is altijd gevaarlijk."

  "Misschien probeert Valverde wel iets? En als er een aanval is, zie je ook meteen wie goed is en wie niet. Afgelopen weekend was ik dat. Dat zag je direct. Van Porte verwacht ik trouwens ook wel iets. Ik denk dat ze er morgen al aan zullen beginnen. Er moet een kloof goedgemaakt worden."