• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UCI schorst Tiernan-Locke tot eind 2015

  Tiernan-Locke beleefde weinig plezier aan zijn transfer naar Sky.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft Jonathan Tiernan-Locke geschorst tot 31 december 2015. De Brit zette zichzelf in september vorig jaar op non-actief, nadat de UCI meer uitleg had gevraagd over verdachte bloedwaarden.

  Jonathan Tiernan-Locke (29) stak in 2012 (toen hij bij Endura reed, red.) verrassend zijn neus aan het venster met overwinningen in de Ronde van de Middellandse Zee en de Ronde van de Haut-Var. Ook in de Ronde van Groot-Brittannië was hij succesvol en dat leverde hem een transfer op naar Sky.

  Maar Tiernan-Locke had in die Britse rittenkoers verdachte bloedwaarden laten optekenen. Hij zette zichzelf vlak voor het WK vorig jaar op non-actief en krijgt van de UCI nu een schorsing tot eind volgend jaar. Vanaf 1 januari 2016 kan Tiernan-Locke dus in principe weer koersen.

  Sky-manager Dave Brailsford bevestigt dat het contract van Tiernan-Locke ontbonden is. "Er zijn geen twijfels over zijn periode bij Sky, maar door de zaak bij zijn vorig team is er geen plaats meer voor hem bij ons."