• home
 • video
 • pas verschenen

  Trentin onder vuur na gevaarlijk manoeuvre in sprint

  Trentin (l) week van zijn lijn af tijdens de sprint.

  Matteo Trentin (OPQS) maakte zich niet populair in het peloton met zijn gevaarlijke beweging in volle sprint. De Italiaan reed John Degenkolb (Giant-Shimano) bijna in de dranghekken en ontnam de Duitser zo zijn sprintkans. Het incident leidde zelfs tot een kleine Twitter-rel tussen Degenkolbs ploegmaat Marcel Kittel en OPQS-manager Patrick Lefevere. Ook Greipel en Chavanel kregen het vandaag met elkaar aan de stok.

  Trentin maakte op 200 meter van de finish een zwieper en reed Degenkolb zo bijna in de dranghekken.

  De jury gaf de Italiaan, die eerder deze Tour zegevierde in de zevende rit, een tijdstraf van 30 seconden en zette hem in de uitslag terug naar de 60e plaats, de laatste plaats van het peloton.

  Marcel Kittel spuwde op Twitter zijn gal over het manoeuvre van Trentin en kreeg het er aan de stok met OPQS-manager Patrick Lefevere, die zijn renner verdedigde.

  Trentin zelf toonde na de rit al berouw. "Het spijt me heel erg voor John. Ik maakte een fout, maar het was niet opzettelijk. Ik concentreerde me op mijn ploegmaat Michal Kwiatkowski voor mij en ging toen naar links om te gaan sprinten, zonder achter mij te kijken."

  "Ik was me er niet van bewust dat ik John gehinderd had met mijn manoeuvre totdat ik de beelden in het hotel zag."

  Lefevere en Kittel discussiëren, Degenkolb aanvaardt excuses

  Trentin hindert Degenkolb tijdens massasprint

  Greipel geeft Chavanel de schuld van valpartij