• home
 • video
 • pas verschenen

  Talansky vertrekt niet meer in de twaalfde rit

  Talansky finishte gisteren 32 minuten na Gallopin.

  De Tour van Andrew Talansky zit er dan toch op. Gisteren reed de Amerikaanse kopman van Garmin nog moedig uit, "maar nu verlaat ik de Tour met pijn in het hart."

  Talansky, winnaar van de Dauphiné eerder dit jaar, was al een paar keer stevig gevallen in de Tour. Gisteren had hij heel veel pijn en op een hellende strook moest hij lossen. Huilend stapte hij af, maar na een kort onderhoud met ploegleider Hunter reed hij toch voort.

  Talansky rolde 32 minuten na winnaar Gallopin over de streep, net binnen de tijdslimiet. "Ik wou de finish halen voor mijn team, dat alles voor mij doet. Na zo'n dag wil je niet opgeven", zei hij snikkend.

  Nu gooit hij toch de handdoek. "Met pijn in het hart verlaat ik de Tour", zegt Talansky. "Ik had mijn seizoen op de Tour afgestemd en de ploeg heeft me daarin alle steun gegeven. Ik had gehoopt dat ik dankzij de rustdag zou kunnen bekomen van de gevolgen van mijn valpartijen, maar het was te zwaar."

  "We zijn trots op zijn etappe van gisteren", zegt zijn ploeg Garmin. "Hij toonde zich een ware kampioen door te willen finishen voor zijn ploegmaats. Maar nu moet hij naar huis, hij moet rusten en herstellen en zich richten op de rest van het seizoen."