• home
 • video
 • pas verschenen

  Rui Costa: "Sukkel met acute bronchitis"

  Rui Costa verloor gisteren ruim anderhalve minuut.

  Jurgen Van den Broeck steeg woensdag een plaatsje in de stand, omdat Rui Costa ruim anderhalve minuut moest prijsgeven. De wereldkampioen was ziek, zo blijkt. "Ik heb moeilijkheden om te ademen", vertelt hij.

  "Woensdag was geen goeie dag voor mij. Ik ben uiteraard niet tevreden dat ik tijd verloor. Ik had het al van bij de start lastig. Ik dacht eerst dat het aan de warmte lag of aan de rustdag, maar toen de ploegdokter me onderzocht, stelde hij een acute bronchitis vast", vertelt de Portugees van Lampre.

  "Ik heb moeilijkheden om te ademen. Misschien ligt het aan het temperatuursverschil tussen de eerste Tour-ritten en nu. De dokter heeft me behandeld en ik hoop dat er nog betere dagen aankomen nu. Ik moet ook mijn ploegmaats bedanken, die dinsdag enorm hard gewerkt hebben voor mij. Dankzij hen bleef mijn tijdsverlies nog beperkt."

  De Portugees kwam eerder in de Tour ook al te val. "Maar ik heb bijna geen pijn meer aan mijn linkerbeen. Ik wil nu opnieuw vechten en het beste van mezelf geven. Ik wil me ook verontschuldigen bij de mensen die meer van mij verwacht hadden, maar als je met je gezondheid sukkelt, kun je daar niks aan doen."