• home
 • video
 • pas verschenen

  Ref die Suarez niet zag bijten gaat op pensioen

  Marco Rodriguez floot ook België-Algerije.

  Marco Rodriguez, de Mexicaanse scheidsrechter die in de WK-match Italië-Uruguay de beet van Luis Suarez over het hoofd zag, stopt ermee. Dat liet hij zelf weten op een persconferentie. "Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken."

  Rodriguez, die op het WK ook de partijen België-Algerije (2-1) en Duitsland-Brazilië (7-1) leidde, zegt dat hij zich voldaan voelt over zijn carrière.

  "Ik had de droom om op drie WK's te kunnen fluiten, en die heb ik kunnen verwezenlijken", zegt de Mexicaan, die er ook in 2006 (Duitsland) en in 2010 (Zuid-Afrika) al bij was. "Ik heb alles bereikt wat ik wou bereiken."

  Over het incident met Suarez werd op de persconferentie niet gesproken. De 40-jarige Rodriguez, die in zijn vrije tijd bijklust als protestantse priester, merkte niet op hoe de Uruguayaan tijdens een hoekschopfase Giorgio Chiellini in de schouder beet.

  De disciplinaire commissie van de FIFA greep achteraf nog in en schorste Suarez voor vier maanden van alle voetbalactiviteiten.