• home
 • video
 • pas verschenen

  Redknapp haalt Rio Ferdinand naar QPR

  Ferdinand: "Ik doe het niet meer voor het geld."

  Rio Ferdinand doet er nog een jaar bij in de Engelse Premier League. De ex-speler van Manchester United heeft getekend bij QPR, waar hij herenigd wordt met Harry Redknapp, zijn eerste trainer op het hoogste niveau.

  Ferdinand heeft zich de voorbije 12 seizoenen ontpopt tot een clubicoon bij Manchester United. Maar vorig jaar kwam hij minder aan spelen toe en uiteindelijk werd het contract van de 81-voudig Engels international niet verlengd.

  De 35-jarige verdediger doet er nu toch nog een jaartje bij in de Premier League, want hij doorstond donderdag de medische tests bij Queens Park Rangers. Hij vindt er Harry Redknapp terug, die lang geleden in de jaren negentig Ferdinands eerste coach was bij West Ham.

  "Ik kreeg aanbiedingen van overal ter wereld", geeft Ferdinand meer tekst en uitleg. "Ik kon tekenen op plaatsen met een veel beter klimaat. Maar ik wilde graag in de Premier League blijven. Bij QPR is het allemaal begonnen voor mij, want als kind kwam ik hier naar het voetbal kijken."

  "Het gaat mij niet om het geld, ik had veel lucratievere aanbiedingen. Ik denk dat ik nog altijd iets te bieden heb. Ik wil de club helpen een vaste stek te verwerven in de Premier League.

  Trainer Harry Redknapp uit ook zijn tevredenheid over de transfer. "Ik heb Rio gehaald als 14-jarige. Hij straalde toen al klasse uit, zowel op als naast het veld. Bij Manchester United was hij de beste verdediger in Europa."