• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys voor BK mountainbike: "Ben in uitstekende vorm"

  Nys kan zondag zijn vierde driekleur veroveren.

  Zondag staat in Ottignies het Belgisch kampioenschap mountainbike op het programma. Titelverdediger Sven Nys wordt opnieuw als topfavoriet naar voren geschoven. "En ik ben er klaar voor", klinkt het bij Nys.

  Sven Nys veroverde al drie keer de Belgische titel: in 2005, 2007 en 2013. Kan hij zondag een vierde driekleur aan zijn erelijst toevoegen? "Ik ben er klaar voor", zegt Nys. "Maar de wedstrijd moet natuurlijk nog altijd gereden worden."

  "Iedereen gaat er zomaar vanuit dat ik Belgisch kampioen word, maar er kan veel gebeuren. Ik heb er wel alles aan gedaan en verkeer in uitstekende vorm."

  "Ik kreeg de voorbije wedstrijden wel weinig tegenstand van de Belgen, maar als jongens zoals Jonas De Backer, Kevin Van Hoovels, Ruben Scheire of Tom Meeusen over een goeie dag beschikken, wordt het uitkijken."

  Wat weet Nys overigens over het parcours in Ottignies? "Ik weet dat het een lastig, maar niet al te technisch parcours is. De sterkste zal er winnen en ik hoop dat ik dat zal zijn. Ik zou heel graag volgend jaar mijn laatste mountainbikeseizoen in de driekleur willen rijden."