• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroos: "Real nog een trapje hoger dan Bayern"

  Kroos jongleerde even voor de fotografen in Bernabeu.

  Toni Kroos is een speler van Real Madrid. De Duitse middenvelder en wereldkampioen tekent voor zes seizoenen bij de Champions League-winnaar en zou Bayern München om en bij de 30 miljoen euro opbrengen. "Ik wil alles winnen bij Real", zei hij op zijn voorstelling.

  Kroos arriveerde in 2006 bij Bayern en maakte een jaar later, op 17-jarige leeftijd, zijn debuut in de Bundesliga.

  Hij werd anderhalf seizoen uitgeleend aan Leverkusen, keerde in 2010 terug en pakte een vaste stek in de Bayern-basis.

  De 24-jarige Kroos speelde meer dan 200 wedstrijden voor Bayern, werd in zijn laatste twee seizoenen kampioen en won in 2013 de Champions League.

  De middenvelder is ook een van dé bepalende spelers bij wereldkampioen Duitsland en scoorde in Brazilië onder meer twee keer in de halve finale tegen Brazilië (7-1).

  "We zijn dankbaar dat we Toni Kroos bij Bayern hebben mogen meemaken", zegt Bayern-bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge. "We danken hem voor de successen die we samen behaald hebben en wensen hem en zijn familie het allerbeste toe bij Real Madrid."

  "Real was mijn eerste en enige optie"

  Kroos is donderdag officieel voorgesteld in Santiago Bernabeu. Hij jongleerde even op het veld voor de fotografen en stond de pers te woord.

  "Het wordt een grote uitdaging voor mij om titels te pakken met Real Madrid", vertelde Kroos. "Mijn doel is alle competities te winnen, want dat is wat ik gewoon ben."

  "Real is de beste club ter wereld en is voor mij nog een trapje hoger dan Bayern. Real was mijn eerste en enige optie, ik wilde nergens anders heen. Ik ben heel tevreden."

  "Hoewel ik wist dat Real in mij geïnteresseerd was, heb ik mij de voorbije weken volledig geconcentreerd op het WK. Bayern wou me eerst niet laten gaan. Ik heb ze moeten overtuigen van het feit dat ik klaar was voor een nieuwe stap."