• home
 • video
 • pas verschenen

  Kanu: "Anderlecht, rond deze transfer aub af"

  Kanu speelde van 2008 tot 2013 voor Anderlecht.

  Haalt Anderlecht Kanu na een seizoen al terug naar Brussel? De Braziliaan zou niet liever willen en Anderlecht-coach Besnik Hasi denkt dat de middenvelder heel complementair kan zijn met Youri Tielemans. Maar Terek Grozny houdt vast aan de vraagprijs van 3 miljoen.

  Kanu nam in 2013 met een titel afscheid van Anderlecht en trok naar Terek, waar met Jonathan Legear al een voormalige speler van Anderlecht vertoefde. Maar na een jaar heeft Kanu het wel gezien bij de Tsjetsjeense club. "Blijven bij Terek is echt uitgesloten", zegt Kanu in de kranten van Het Mediahuis, die weten dat Anderlecht al een tijdje onderhandelt met Terek.

  "Sportief is Terek wel een goed gestructureerde club, maar het leven in Rusland valt enorm tegen. Ik woon op 2,5 uur vliegen van Moskou, maar mijn vrouw en kinderen bleven achter in België."

  "Bovendien verwachten we in februari een derde kindje. Dan wil ik weer bij Anderlecht zijn, want dat is de club van mijn hart. Een andere Belgische club interesseert me niet."

  "Achteraf gezien had ik Anderlecht nooit mogen verlaten. Maar in België zat ik te vaak op de bank en bij Terek kreeg ik een riant salaris aangeboden. Maar voor een terugkeer naar Anderlecht wil ik nu gerust inleveren."

  "Trainer Tsjertsjesov begrijpt mijn situatie, maar voorzitter Ramzan Kadyrov overtuigen wordt lastiger. Hij wil enkel onderhandelen over een definitieve transfer en wijkt niet af van zijn standpunt."

  "Als Anderlecht genoeg betaalt, komt het wel in orde. Ik vraag dan ook: "Mijnheer Van Holsbeeck, rond deze transfer asjeblieft af". Het mag echt niet te lang meer duren."

  Legear kreeg het begin dit jaar aan de stok met Terek

  Kanu is niet de eerste speler van Anderlecht die zich verkijkt op Terek Grozny. Jonathan Legear zwichtte in de zomer van 2011 voor de roebels van Terek, maar kon nooit aarden in Rusland en kwam onder meer door blessures niet veel aan spelen toe.

  Begin dit jaar was Legear in een interview scherp voor Terek, dat prompt reageerde met een halvering van zijn loon. Enkele dagen later bereikten beide partijen een akkoord over een contractverbreking.