• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque blijft: "En er is geen revolutie nodig"

  "De bond is tevreden over mijn werk", zegt Del Bosque.

  Spanje was de ontgoocheling op het WK in Brazilië. De titelverdediger sneuvelde al in de groepsfase. Maar volgens bondscoach Vicente del Bosque is de kans erg groot dat Spanje met hem aan het roer de EK-voorbereiding aanvat.

  Na het dramatische WK bleef het lange tijd stil bij Vicente del Bosque, maar de Spanjaard heeft eindelijk wat meer duidelijkheid gegeven over zijn toekomst bij de nationale ploeg.

  "De voorbije weken ben ik in contact gebleven met de voetbalbond en zij vinden dat het werk van de voorbije zes jaar belangrijker is dan twee slechte matchen", verwijst hij naar de zware nederlagen tegen Nederland (1-5) en Chili (0-2) op het WK.

  "De bond waardeert mijn werk. We voelen ons sterk en gaan ons werk op dezelfde manier aanpakken. Een drastische revolutie is ook niet nodig. We kunnen veel beter, maar we moeten hetzelfde pad volgen en enkele kleine aanpassingen doorvoeren", was de conclusie van de 63-jarige Spanjaard.

  Del Bosque werd bondscoach na de Spaanse overwinning op het EK in 2008. Met Spanje won hij het WK in Zuid-Afrika en het EK in 2012.