• home
 • video
 • pas verschenen

  Debuchy vervangt Sagna bij Arsenal

  Debuchy is een landgenoot van trainer Arsène Wenger.

  Arsenal heeft Mathieu Debuchy van Newcastle binnengehaald. De Franse rechtsachter moet zijn landgenoot Bacary Sagna doen vergeten, die vertrok naar Manchester City. Details over het contract van Debuchy zijn niet bekend.

  Debuchy speelde de voorbije anderhalf jaar bij Newcastle, waar hij de vaste rechtsback was. Ook op het WK was hij eerste keus op zijn positie bij Frankrijk. Voor zijn komst naar Engeland had Debuchy (28) al negen jaar bij Rijsel op zijn palmares.

  "Ik ben fier dat ik in de kleuren van Arsenal zal uitkomen", zegt Debuchy op de clubwebsite. "Dat Arsène Wenger hier trainer is, heeft uiteraard ook meegespeeld in mijn beslissing. Er lopen hier ook veel geweldige spelers rond en ik hoop dat er de komende seizoenen ook veel prijzen volgen."

  Ook trainer Arsène Wenger is tevreden met de aankoop. "Hij heeft bij Newcastle en Frankrijk al bewezen dat hij mee kan op het hoogste niveau. Zijn ervaring in de Premier League is ook heel belangrijk en ik ben ervan overtuigd dat hij perfect in ons team zal passen."

  Newcastle heeft vandaag ook niet toevallig de transfer van Daryl Janmaat helemaal afgerond. De 25-jarige Nederlandse verdediger komt over van Feyenoord.