• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische jumpingploeg wint landenprijs in Aken

  Olivier Philippaerts (archieffoto) hielp mee aan de Belgische zege.

  De Belgische jumpingploeg heeft de prestigieuze landenprijs in Aken gewonnen. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat ons land dat voor mekaar krijgt. De laatste keer was in 2001.

  De Belgen kwamen in actie met Olivier Philippaerts, Pieter Devos, Jos Verlooy en Gregory Wathelet. In de eerste ronde bleven die laatste drie Belgen foutloos, enkel Philippaerts tikte op het einde van zijn rondje twee balken aan. Maar het slechtste resultaat werd geschrapt en dus stond België na de eerste ronde met nul strafpunten aan de leiding, samen met Duitsland.

  Ook in de tweede ronde bleef Devos foutloos, maar hij was net iets te traag en kreeg een strafpunt. Olivier Philippaerts pakte vijf strafpunten, Jos Verlooy kreeg er acht. Maar ook de Duitsers stapelden de fouten op. De slotrijders beslisten over de zege.

  Bij de Belgen was Wathelet de laatste man en hij bleef foutloos. Het resultaat van Verlooy werd geschrapt, waardoor de Belgen dus met zes strafpunten achterbleven. Dat was genoeg voor de zege, want de VS eindigde met acht strafpunten, Nederland met tien en Duitsland uiteindelijk zelfs met twaalf.

  Uitslag

  1. België 6 strafpunten
  2. Verenigde Staten 8
  3. Nederland 10
  4. Duitsland en Canada 12
  6. Frankrijk 17
  7. Ierland 26
  8. Zwitserland 37

  Ludo Philippaerts: "Winnen in Aken is uitzonderlijk"

  Ludo Philippaerts won in 2001 de landenprijs in Aken. "De tweede Belgische zege in de landenprijs en opnieuw maakt een Philippaerts deel uit van het team", verwijst hij naar zijn zoon Olivier. "Dat maakt me trots."

  "Al was Olivier vandaag iets minder. Zijn paard heeft een blessure aan de poten. De komende twee dagen mag hij rusten, zodat hij klaar is voor de GP van zondag. Olivier maakte wel deel uit van een fantastische ploeg. De Belgen hebben het schitterend gedaan."

  "Deelnemen in Aken is fantastisch, winnen is uitzonderlijk. Deze momenten moet je als ruiter koesteren."