• home
 • video
 • pas verschenen

  "Scheids, is dit echt de WK-finale?"

  Kramer kwam onzacht in aanraking met Ezequiel Garay.

  Na zijn zware botsing met Ezequiel Garay was Duitsland-middenvelder Christoph Kramer even van de wereld tijdens de WK-finale. "Hij wist zelfs niet meer waar hij was", getuigt de Italiaanse ref Rizzoli in La Gazzetta dello Sport.

  "Meteen na de botsing kwam Kramer naar mij en vroeg: "Scheidsrechter, is dit de finale?" Ik dacht dat hij me voor de gek hield en vroeg hem de vraag te herhalen. Daarop zei hij: "Ik moet weten of dit echt de finale is". Daarop antwoordde ik "ja". Hij zei: "Bedankt. Het is belangrijk dat ik het weet.""

  Na het merkwaardige gesprek stapte Rizzoli naar eigen zeggen naar Bastian Schweinsteiger om over een wissel van Kramer te spreken, maar die kwam er niet. Een kwartier later, in minuut 31, moest Kramer toch van het veld omdat hij Garay's elleboog vol op het hoofd had gekregen. André Schürrle was zijn vervanger en leverde in de verlengingen de assist voor het winnend doelpunt.

  Bekijk hier nog eens de botsing van Kramer in de finale:

  Jan Mulder over Kramer: "Gedrag van dokter is levensgevaarlijk"