• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tchité: "Wat Simons en Van Buyten doen, kan ik ook"

  Meme Tchite bij zijn afscheid van Club Brugge.

  Meme Tchité is op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij Club Brugge ontbonden werd. De 30-jarige aanvaller heeft wel nog voetbalhonger. "Ik ben klaar om nog enkele jaren te voetballen", klinkt het.

  "Toen Michel Preud'homme bij Club Brugge arriveerde, zat ik in de B-kern en was ik klaar met Club. Maar de trainer vroeg of hij nog op mij kon rekenen. In overleg met de club hebben we dan afgesproken dat we in ruil mijn contract zouden ontbinden na het seizoen. Nu ben ik dus een vrije speler", vertelt Meme Tchité in La Dernière Heure.

  "Ik heb de voorbije maanden niet meer gespeeld omdat ik geblesseerd was, maar ik heb wel geleefd als een prof. Ik heb getraind en mijn lichaam verzorgd. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu 70 minuten zou kunnen meespelen in een wedstrijd."

  "De rest zal wel komen door in groep te trainen op professioneel niveau in een club en door wedstrijden te spelen. Ik ben klaar om nog enkele jaren te voetballen. Wat Timmy Simons en Daniel Van Buyten doen, kan ik ook."

  "Ik stel geen hoge eisen. Ik wil een club die mij nodig heeft en waarmee ik een akkoord kan vinden. Ik ben transfervrij, dus geïnteresseerde clubs hoeven al geen transfersom te betalen. Ik wil opnieuw plezier beleven aan het voetbal."

  "Ik heb al een club uit Cyprus afgewimpeld. Momenteel onderhandel ik met een club uit Turkije en een Engelse ploeg. Ik neem er mijn tijd voor. Ik wil de juiste keuze maken", zegt de 30-jarige aanvaller.