• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Talansky haalt met moeite de eindstreep

  Talansky finishte uiteindelijk op 32 minuten van ritwinnaar Gallopin.

  De elfde etappe is een echte lijdensweg geworden voor Andrew Talansky (Garmin-Sharp). De Amerikaan flirtte met de opgave, maar verbeet de pijn. Uiteindelijk kwam hij net binnen de tijdslimiet over de finishlijn gebold.

  Talansky, onlangs nog de winnaar van de Dauphiné, was de voorbije dagen het slachtoffer van enkele valpartijen. De pijn bezorgde de Amerikaan in de elfde etappe veel last.

  Op een hellende strook moest Talansky het peloton lossen en leek hij definitief de handdoek te gooien. Huilend stapte hij af, maar ploegleider Hunter kon zijn renner toch weer op de fiets krijgen.

  Talansky toonde zich hard en beet knap door. 32 minuten na winnaar Gallopin druppelde hij onder luid applaus binnen in Oyonnax, nog net voor de tijdslimiet.

  Talansky: "Ik wou de finish halen voor mijn team"

  Een nog steeds emotionele Talansky stond de pers te woord. "Ik heb elke minuut afgezien, want ik heb veel rugpijn na mijn valpartijen. Ik wou de finish halen voor mijn team, dat alles voor mij doet. Na zo'n dag wil je niet opgeven."

  "Hij is niet waar hij wil zijn", legt ploegleider Robert Hunter uit. "Elke inspanning doet pijn en daarom stapte hij af. De beslissing om te stoppen was aan hem. We hebben even overlegd en hij is weer op zijn fiets gestapt."

  "Het ligt in zijn karakter om door te vechten. Uiteraard heb ik hem ook gemotiveerd om door te zetten. Nu kunnen we vanavond samenzitten en een weloverwogen beslissing nemen."

  Vansummeren: "In zijn plaats had ik opgegeven"

  Ploegmaat Johan Vansummeren zag zijn kopman plots lossen. "Ik dacht dat hij zou opgeven. Hij klonk verkouden vanmorgen. Drie dagen na een valpartij voel je je altijd belabberd. Ik had waarschijnlijk opgegeven als ik me zo slecht voelde."