• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "De Tour blijft maar mooier worden"

  Sergeant: "De gele trui was een overrompeling voor Gallopin."

  De ritzege van Tony Gallopin zorgde voor stralende gezichten bij Lotto-Belisol. Maar ploegleider Marc Sergeant was niet volledig verrast door de succesvolle ontsnapping van Gallopin. "Hij had voor de start gezegd dat hij goede benen had."

  "Een grote verrassing zou ik het niet noemen", zei Marc Sergeant. "Hij had de rit goed verkend. Het was een heel technisch slot en hij kende het op zijn duimpje. Vanmorgen had hij de details nog aan Van den Broeck uitgelegd."

  "Hij zei ook voor de start dat hij goede benen had. Dan moet je natuurlijk durven aanvallen. Zijn eerste poging werd nog in de kiem gesmoord, maar de tweede keer was het wel raak."

  "De rustdag is duidelijk op een goed moment gekomen voor Gallopin. De gele trui was een overrompeling voor hem en hij kreeg meteen een zware bergrit voorgeschoteld. Het zat een beetje in zijn hoofd dat hij toen tijd had verloren, maar dat heeft hij nu goedgemaakt."

  "Een gele trui en twee ritzeges. Het was al een mooie Tour voor ons en het blijft maar mooier worden. Nu moeten we nog hopen dat Jurgen Van den Broeck zo hoog mogelijk eindigt."