• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Stresserende deel van de Tour is achter de rug"

  Peter Sagan kwam gisteren even langs voor een gesprekje in Vive le Vélo. Over de groene trui, winnen en zijn ploeg van volgend jaar.

  "Ik denk dat we het lastigste deel al achter de rug hebben", zei Sagan. "Deze eerste tien dagen waren volgens mij het meest stresserende en gevaarlijkste deel. De vele valpartijen bewijzen dat."

  "Ik hoop dat het vanaf nu rustiger zal gaan. Het klassement ligt al min of meer vast, er zal minder stress in de groep zijn."

  Die groene trui, mogen we Sagan daar al mee feliciteren? "Ja en nee. Ik ben blij dat ik al zoveel punten heb behaald, ik heb een grote voorsprong (131 punten, red) op de anderen. Maar in de Tour weet je nooit. Als je 's ochtends vertrekt, weet je nooit wat je kan verwachten."

  Winnen is Sagan nog niet gelukt. "Dat is jammer en ik denk daar de hele tijd aan. Ik was er al vaak dichtbij, maar kwam altijd iets te kort. Of ik iets anders had kunnen doen in de spurt tegen Trentin? Zeker, maar achteromkijken is niet goed."

  "Volgend jaar Tinkoff? Wacht maar op een verrassing"

  Het ziet er naar uit dat Sagan volgend jaar niet meer bij Cannondale rijdt. Er wordt gefluisterd dat hij volgend jaar naast Alberto Contador bij Tinkoff rijdt. "Er zijn al veel geruchten geweest", zegt Sagan. "Eerst was het BMC, dan Alonso en nu Tinkoff. We zullen volgend jaar voor een verrassing zorgen. Maar je zal moeten wachten tot 1 augustus (pas dan mogen transfers bekendgemaakt worden, red)."

  Het spurtduel tussen Sagan en Trentin: