• home
 • video
 • pas verschenen

  Real klopt Barcelona als waardevolste sportclub

  Cristiano Ronaldo trekt de marktwaarde van Real de hoogte in.

  Voetbalclub Real Madrid is volgens het zakentijdschrift Forbes de waardevolste sportclub ter wereld. Barcelona komt op twee, Manchester United is derde. Pas vanaf de vierde plek komen de andere, voornamelijk typisch Amerikaanse, sporten.

  Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes maakt ieder jaar een ranglijst op van de waardevolste sportclubs ter wereld. Daarin staan vooral clubs die typisch Amerikaanse sporten beoefenen. Zo staan bijvoorbeeld 30 van de 32 NFL-teams (de hoogste klasse van het american football) in de top vijftig van Forbes.

  Maar bovenaan de lijst regeren de voetbalclubs. Forbes schat de waarde van Real Madrid op zo'n 2,5 miljard euro. Dat zou de Spaanse grootmacht vooral te danken hebben aan zijn consistentie op het Europese toneel. Real haalde al vier jaar op een rij minstens de halve finales van de Champions League en dit jaar wonnen ze de beker met de grote oren.

  Ook de waarde van Cristiano Ronaldo is een belangrijke factor in de waarde van Real Madrid, net als de sponsordeals met Adidas en Emirates.

  Real troeft aartsrivaal Barcelona af, dat tweede staat in de lijst met een waarde van afgerond 2,4 miljard euro. Op drie volgt Manchester United,dat onlangs een lucratieve sponsordeal met Adidas sloot voor tien jaar.

  Vanaf plaats vier volgen dan de andere sporten, zoals american football, basketbal en honkbal. Bayern München haalt als voetbalclub ook nog de top tien.

  Waardevolste sportclubs volgens Forbes

  01. Real Madrid (voetbal - 2,5 miljard euro)
  02. Barcelona (voetbal - 2,4 miljard)
  03. Manchester United (voetbal - 2,1 miljard)
  04. New York Yankees (honkbal - 1,8 miljard)
  05. Dallas Cowboys (american football - 1,7 miljard)
  06. Los Angeles Dodgers (honkbal - 1,5 miljard)
  07. Bayern München (voetbal - 1,4 miljard)
  08. New England Patriots (american football - 1,3 miljard)
  09. Washington Redskins (american football - 1,2 miljard)
  10. New York Giants (american football - 1,1 miljard)