• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Demarrages Froome en Contador nagebootst"

  Nibali: "Porte en Valverde zijn waardige tegenstanders."

  Vincenzo Nibali kwam goed voorbereid aan de start van de Ronde van Frankrijk. Om Alberto Contador en Chris Froome te kunnen kloppen, simuleerde hij op training zelfs hun snelle demarrages. "Ik wou hun aanvallen kunnen beantwoorden", vertelt hij in Vive le Vélo.

  Vincenzo Nibali zette zich aan de tafel van Lieven Van Gils voor een gesprek: "Tijdens de Dauphiné had ik een goede conditie, maar ik was niet top. Alberto Contador en Chris Froome hebben daar strijd geleverd zonder mij."

  "In de drie weken tussen de Dauphiné en de Tour heb ik me dan klaargestoomd."

  "Ik heb met mijn team een hoogtestage gevolgd en daar hebben we de wedstrijd nagebootst. Ik heb de snelle demarrages van Froome en Contador gesimuleerd, zodat ik hun aanvallen kon beantwoorden."

  "Ik weet wat mijn competenties zijn en samen met mijn trainer, Paolo Slongo, heb ik hard gewerkt waaraan ik moest werken voor de Ronde van Frankrijk."

  Nibali: "Er zitten nog grote concurrenten in deze Tour"

  Zonder Chris Froome en Alberto Contador is de Italiaan topfavoriet om in Parijs met de gele trui te pronken, maar Vincenzo Nibali blijft voorzichtig. "Het klopt dat ik me in een goede positie bevind, maar de Tour is erg lang en moeilijk", zegt hij.

  "Er komen nog belangrijke etappes zoals die van Risoul en Hautacam, bergritten die altijd het verschil maken in de Tour. Er zitten nog grote concurrenten in deze Tour. Richie Porte en Alejandro Valverde zijn waardige tegenstanders."

  "We moeten dus gefocust en kalm blijven. Gelukkig heb ik een goede ploeg met grote namen die tot nu toe heel belangrijk zijn geweest om dit te kunnen bereiken."

  Nibali: "Ik kon Contador niet volgen op het moment dat hij viel"

  Alberto Contador viel in de rit van maandag naar La Planche des Belle Filles. Vincenzo Nibali vertelt hoe hij dat ervaren heeft: "Tijdens de afdaling hing Contador net achter mij. Maar hij ging mij voorbij om een positie in te nemen. Hij wilde snelheid maken voor de volgende beklimming. Ik reed achter hem en kon hem niet volgen."

  "Ik weet niet goed wat er toen gebeurde of wat Alberto deed, maar plots kwam hij zwaar ten val. Gelukkig reed ik een paar meter achter hem en zo heb ik zelf een val kunnen vermijden."