• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Lokeren moet er vanaf dag 1 staan"

  Lokeren plezierde vorig seizoen de liefhebbers met fris en attractief voetbal. De kern van de ploeg bleef grotendeels ongewijzigd en bovendien maakte de club in het tussenseizoen ook werk van zijn infrastructuur, want op Daknam staat nu een fonkelnieuwe tribune.

  "Dat is het vervolg van wat we sportief hebben neergezet in de voorbije vier jaar", vertelt coach Peter Maes aan Sporza. "We hadden echt wel nood aan extrasportieve verfrissing. We doen er alles aan om Europees te kunnen spelen in ons eigen stadion. Als je ziet wat hier op heel korte termijn gebeurd is, daar mag je u tegen zeggen."

  "In het verleden mochten we tegen Plzen al eens proeven van Europees voetbal. Toen waren we er heel dicht bij. En nu hebben we het gevoel dat we toch iets meer kunnen doen, zeker omdat we ook thuis spelen nu. Het zou fantastisch zijn als we de poulefase konden halen."

  "Dat de kern grotendeels behouden bleef, is een voordeel, maar er schuilt ook een nadeel in. Het kan gewenning teweegbrengen en daarvoor moeten we ons hoeden. Je voelt in de voorbereiding dat de jongens wachtende zijn. Die knop moeten ze snel omdraaien. We moeten nog altijd heel hard werken in de competitie om Play-off I te kunnen spelen. We moeten er vanaf dag 1 staan."

  Zondag speelt bekerwinnaar Lokeren de Supercup tegen landskampioen Anderlecht. "Dat is méér dan een voorbereidingswedstrijd, want er hangt een prijs aan vast. We zouden heel graag nog een prijs toevoegen aan onze prijzenkast. Ik verwacht een gretig elftal", zegt Maes.

  "Of ik vrees dat er nog spelers zullen vertrekken? Dat kan altijd, maar ik heb wel de garantie gekregen van de voorzitter dat er dan een extreem bod moet komen. Dat stelt me wel grotendeels gerust."