• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse haalt Griekse spits bij Everton

  Radzinski stelt trots zijn nieuwe spits voor.

  Lierse heeft zich versterkt met de 22-jarige Griek Apostolos Vellios. De spits komt over van Everton, de club van Kevin Mirallas. Vellios tekende voor twee seizoenen, met een optie op een bijkomend seizoen.

  Vellios heeft al wat ervaring op het hoogste niveau. Hij begon op 17-jarige leeftijd zijn carrière in eigen land bij Iraklis. Twee jaar later maakte hij een droomtransfer naar de Premier League bij Everton, waar de jonge Griek op 2 april 2011 mocht debuteren tegen Aston Villa. In totaal zou Vellios 22 matchen spelen voor Everton, waarin hij drie keer scoorde. Vorig seizoen werd hij even uitgeleend aan Blackpool, maar daar speelde hij maar twee matchen.

  Technisch directeur Tomasz Radzinski heeft connecties bij Everton, want hij speelde er van 2001 tot 2004 bijna honderd matchen. Vellios is niet de eerste spits die Lierse aantrekt. Eerder kwam ook al Dorge Kouemaha (ex-Club), maar die ligt al in de lappenmand met een spierscheuring.