• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire: "Finale gemist door een stomme fout"

  Keukeleire: "Er komen nog heel wat kansen voor ons."

  Orica-GreenEdge had de elfde etappe vooraf met stip aangeduid. Jens Keukeleire moest zijn kopman Simon Gerrans naar de massasprint leiden, maar in de finale was hij nergens te zien. "Ik heb mezelf volledig opgeblazen tijdens de bevoorrading", verklaart hij.

  "De rit van vandaag was belangrijk voor onze ploeg", vertelt Keukeleire aan de Krant van West-Vlaanderen. "We wilden met een beperkt groepje naar de finish gaan en met Simon Gerrans dan sprinten voor de ritzege."

  "Ik moest ervoor zorgen dat er geen al te grote groep zou wegrijden. Dat is betrekkelijk goed gelukt. Uiteindelijk waren er maar drie vluchters en dat was makkelijk controleerbaar.”

  Gerrans eindigde op de vijfde plaats, maar Keukeleire speelde geen rol meer in de finale. "Ik heb een domme fout gemaakt. Ik ben op vraag van de ploeg bidons gaan halen, maar dat had ik beter niet gedaan."

  "De klim lag me niet en aan de voet is Garmin bovendien nog eens volop beginnen te rijden. Ik heb nog net de drinkbussen kunnen afgeven, maar daarbij heb ik me volledig opgeblazen. Ik had de brinkbussen moeten weggooien en meegaan."

  "Maar ik moest lossen en toen heb ik me gespaard voor morgen. Dat is opnieuw een heel belangrijke dag voor ons. We zitten nog maar halverwege deze Tour, er komen nog heel wat kansen voor ons.”