• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse blijft twee jaar langer bij OPQS

  Keisse is een belangrijke pion in de voorjaarsploeg van OPQS.

  Omega Pharma-Quick Step blijft aan zijn klassieke kern voor de komende jaren werken. Na Stijn Vandenbergh heeft nu ook Iljo Keisse een contractverlenging getekend. "Een vorm van appreciatie van de ploegleiding", zegt Keisse. "Iljo is iemand waarop we kunnen vertrouwen", zegt Patrick Lefevere.

  Keisse rijdt al vijf jaar voor OPQS en doet daar nu dus nog twee jaar bij: ook in 2015 en 2016 zal hij rijden voor het team van Patrick Lefevere.

  "Sinds ik hier ben, is onze ploeg er ieder jaar op vooruit gegaan. Ik denk dat ik daar ook mijn steentje aan bijgedragen heb en dat ik geëvolueerd ben als renner", reageert Keisse op de OPQS-website.

  "Voor mij als Belg is het heel speciaal om deel uit te maken van een Belgische ploeg die in elke koers kan scoren. Ik win zelf geen wedstrijden, maar het betekent even veel voor mij om teammaats aan zeges te helpen. Het voelt goed om een nieuw contract te krijgen. Dat is een vorm van appreciatie van de ploegleiding."

  Eerder ondertekende ook die andere superknecht, Stijn Vandenbergh, een contractverlenging bij OPQS.

  Lefevere: "Iljo is een complete renner"

  Ook Lefevere is opgetogen over de contractverlenging. Hij haalde Keisse bij de ploeg op het moment dat de Gentenaar een positieve dopingplas had afgeleverd.

  "Iljo kwam een paar jaar geleden bij de ploeg toen hij in een moeilijke periode verkeerde. Hij heeft bewezen dat hij iemand is waarop we kunnen vertrouwen. Iljo is een complete renner die zich zonder aarzelen inzet voor zijn ploegmaats", zegt Lefevere.

  "In onze ploeg kunnen we een slimme renner als hem zeker gebruiken. Hij is zich altijd bewust van de wedstrijdsituatie. Ook de komende twee jaar kan hij een belangrijk onderdeel van ons team vormen."