• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Nog geen handtekening voor volgend seizoen"

  Thomas De Gendt kreeg vorige winter een contract van een jaar bij Omega Pharma-Quick Step. Sporza Tour vroeg aan De Gendt of hij al meer duidelijkheid heeft over zijn toekomst. "Veel hangt af van wat er met de Belkin-renners zal gebeuren", zegt hij.

  Thomas De Gendt werkt momenteel samen met enkele ploegmaats een hoogtestage in Livigno af. Aangezien zijn contract bij Omega Pharma-Quick Step afloopt, wou Sporza Tour weten of De Gendt al zicht heeft op zijn toekomst.

  "Ik ben aan het kijken bij OP-QS en bij andere teams hoe het zit en waar ik een contract kan krijgen. Maar er is nog geen sprake van een handtekening", zegt De Gendt.

  "Of ik kan blijven bij mijn huidige ploeg? Veel hangt af van wat er met de Belkin-renners zal gebeuren. Doet die ploeg voort of niet? (Belkin stopt met sponsoring, red.) Als er veel renners op straat staan, worden de plaatsjes duur."

  Ook F1-rijder Fernando Alonso heeft nog altijd wilde plannen om een wielerteam op poten te zetten. "Elke renner die vorig jaar zonder contract zat heeft er toen wel iets van gehoord. Maar nu is het stil, dat is geen goed teken. Het zou me verbazen als die ploeg er volgend seizoen al komt."