• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer: "Knetemann was een van de beste renners ooit"

  Knetemann won de vierde etappe van de Tour in 1982.

  Gerrie Knetemann, alias 'de Kneet', vult een belangrijke plaats in in de wielergeschiedenis. Vive le Vélo nodigde zijn dochter en wielrenster Roxana uit en ging op zoek naar de erfenis van de wereldkampioen van 1978 in het peloton. "Het was een persoonlijkheid. Daar straalde iets vanaf."

  Op zoek naar de erfenis van 'de Kneet' bij...

  Commentator José De Cauwer

  "Ik ben ploegmakker van Knetemann geweest en heb hem ook nog gekend als nationale coach. Hij is toch wel een van de beste renners waar ik ooit mee gereden heb. Hij kwam zwaar ten val in Dwars door België en heeft enorm moeten vechten om terug te komen."

  Collega-prof Erik Breukink

  "Knetemann was een heel speciale renner. Hij kon zijn team vooral heel goed motiveren. Hij kwam altijd bij je als je in de put zat en hield de moraal hoog."

  Collega-prof Nico Verhoeven

  "Ik denk dat Knetemann te uniek is om te zeggen dat er zo een tweede rondloopt."

  Collega-prof en ploegleider Marc Sergeant

  "Ik zou 'de Kneet' vandaag absoluut in mijn ploeg willen. Het was een persoonlijkheid. Er straalde iets vanaf. Hij kon ook heel humoristisch voor de dag komen. Een van zijn beste uitspraken vind ik: "Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest""

  Columnist Hugo Camps

  "Knetemann was een teambeest, die zijn ploeg naar ongekende hoogtes stuwde, maar hij was ook een solist. Hij werkte voor anderen tot de meet eraan kwam en dan werd de drang om te winnen onweerstaanbaar. Dan werd hij leep en gevaarlijk."

  De erfenis van "de Kneet" in het peloton