• home
 • video
 • pas verschenen

  Allegri is de opvolger van Conte bij Juventus

  Massimiliano Allegri was werkloos na zijn ontslag bij Milan.

  Een dag na het plotse vertrek van succescoach Antonio Conte heeft Juventus al een opvolger gevonden. Massimiliano Allegri heeft een contract voor twee jaar ondertekend.

  Antonio Conte stapte dinsdag plots op als trainer van Juventus, de club die hij de voorbije drie seizoenen naar de titel geloodst had. Een meningsverschil over de transferpolitiek zou de aanleiding geweest zijn voor Conte's vertrek.

  Juventus heeft niet lang gewacht om een opvolger aan te stellen. Een dag later heeft de kampioen een akkoord bereikt met Massimiliano Allegri, die in januari de bons kreeg bij Milan. Hij heeft een contract ondertekend voor twee seizoenen.

  "Dit is een hele eer voor mij. Ik ben heel gelukkig en ik besef welke grote uitdaging mij als coach van Juventus te wachten staat", zei Allegri bij zijn voorstelling. "De voorbije drie jaar heeft Juventus veel succes gekend. Ik zal trachten mijn rol te spelen om die lijn door te trekken."

  "We gaan opnieuw voor de titel en willen ook in Europa resultaat boeken door sterk te presteren in de Champions League. Het wordt niet gemakkelijk maar het is wel een fantastische uitdaging."