• home
 • video
 • pas verschenen

  "Sagan rijdt volgend seizoen voor Astana"

  Sagan reed bij Liquigas drie jaar samen met Astana-kopman Nibali.

  Peter Sagan rijdt zo goed als zeker zijn laatste maanden voor Cannondale. Gisteren wilde het Slovaakse toptalent in Vive le Vélo nog niet meegeven voor welke ploeg hij in 2015 zou rijden, maar Sporza heeft uit een betrouwbare bron dicht bij de Kazakse ploeg vernomen dat het Astana zou zijn.

  Sagan somde in het Tour-programma van Sporza de ploegen op waaraan hij al gelinkt wordt: "Eerst BMC, dan Alonso en nu Tinkoff. Maar we zullen voor een verrassing zorgen", zei de Slovaak gisteren aan tafel bij Karl Vannieuwkerke.

  En die verrassing zou dus Astana zijn. Daar zijn ook een aantal goeie redenen voor: Sagan is een goeie vriend van Nibali, de kopman van Astana, met wie hij drie jaar samenreed bij Liquigas. Astana is ook zo rijk als de Kazakse oliezee diep is en kan dus makkelijk zijn hoge salaris betalen.

  Sporza-journalist Renaat Schotte confronteerde Sagan met de Astana-deal (zie video onder)  en de Slovaak bevestigde noch ontkende. Op 1 augustus komt er wellicht uitsluitsel. Dan pas mogen er transfers bekendgemaakt worden.

  Sagan na elfde rit : "Wie zegt dat?" (Italiaans)

  De letterlijke vertaling van het interview met Sagan

  Schotte: "Gisteren heb je aan tafel gezegd dat je toekomst onzeker is. Kan het Astana zijn?"

  Sagan: "Wat bedoel je?"

  Schotte: "Ligt je toekomst bij Astana?"

  Sagan: "Wie heeft dat gezegd?"

  Schotte: "Een betrouwbare bron."

  Sagan: "Ah, oké, we zien volgend jaar wel."

  Sagan in Vive le Vélo: "We zullen voor een verrassing zorgen"

  Sagan in Sheffield: "Blij voor mijn goede vriend Nibali"