• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat u moet onthouden van 10 dagen Ronde van Frankrijk

  Na tien dagen Ronde van Frankrijk genieten de renners vandaag van een welverdiende eerste dag rust. Dit zijn de belangrijkste feiten om net voor halfweg te onthouden.

  Cavendish verlaat de Tour al na één dag

  Wat de Ronde van Frankrijk van Mark Cavendish moest worden, is uitgedraaid op een drama voor de Britse sprinter. In de eerste rit op Engelse bodem komt hij door zijn eigen schuld ten val in de sprint en ontwricht zijn schouder. Cavendish moet de Tour verlaten en wordt enkele dagen later geopereerd.

  Kittel wint drie ritten

  Niet Cavendish, maar Marcel Kittel is tot nu toe de koning van de sprint in deze Tour. De Duitser heeft al drie van de vier massasprints gewonnen. Alleen in de rit naar Reims laat Kittel zich verrassen door het spel van de wind en gaat de winst naar zijn landgenoot André Greipel.

  Froome stapt uit de Tour tijdens de kasseienetappe

  Titelverdediger en topfavoriet Chris Froome is er niet meer bij in de Tour. Drie valpartijen in twee dagen tijd zijn er teveel aan voor de Brit. Een ontredderde Froome stapt in de vijfde rit in de ploegauto. Na onderzoek raakt bekend dat hij zijn linkerpols en rechterhand heeft gebroken.

  Ook Contador verlaat de Tour

  Ook die andere Tour-favoriet, Alberto Contador, moet u niet meer zoeken in het peloton. Contador valt in de tiende rit op weg naar La Planche des Belles Filles in de Vogezen. De Spanjaard breekt zijn scheenbeen en zal dit jaar dus niet voor de derde keer de Ronde van Frankrijk winnen.

  Nibali wint twee ritten en draagt al acht dagen het geel

  Na het uitvallen van Froome en Contador, is Vincenzo Nibali de grote favoriet om de Tour te winnen. Maar ook zonder het uitvallen van de twee topfavorieten, mag de Italiaan zich de beste klassementsrenner van de eerste tien dagen in de Tour noemen. Hij imponeert vooral op de kasseien in de vijfde rit waar hij meer dan twee minuten voor Contador eindigt. Nibali droeg al acht dagen het geel en won twee ritten tot nu toe.