• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Het slechte weer is een voordeel voor Nibali"

  Valverde volgt in het klassement op 2'47" van Nibali.

  Alejandro Valverde rijdt vooralsnog een vrij anonieme Ronde van Frankrijk. Maar onder meer door het wegvallen van Froome en Contador staat de Spanjaard voorlopig op de derde plaats. "Ik voel me goed en zal bij mooi weer nog sterker worden."

  "Een podiumplaats blijft het doel", vertelde Alejandro Valverde op de rustdag. "Ik voel me goed en als de weersvoorspellingen kloppen en we dus mooi weer krijgen, zal ik nog sterker zijn."

  "Ik voelde me de voorbije dagen ook goed, maar de omstandigheden lagen me niet echt. Het slechte weer is echt iets voor Nibali, hij ziet bij de regenval minder af dan de anderen."

  Heeft Valverde de strijdbijl al wat begraven? "Neen, we moeten nog over de Alpen en de Pyreneeën. In elke rit kan je tijd winnen of verliezen. Iedereen kan in elke etappe instorten en zijn kansen verspelen. We zullen aanvallen, maar we moeten het doen wanneer we onze rivalen pijn kunnen doen."

  "Nibali is niet onklopbaar, maar hij bewijst dat hij momenteel heel sterk is. Maar ook Porte, Pinot en Bardet zijn gevaarlijk. Maar we blijven rustig. We hebben al lastige dagen achter de rug, maar nu komen de ritten die ons meer liggen."