• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-jury vist onfortuinlijke Machado op

  Tiago Machado valt in de afdalling van de Petit Ballon.

  Enkele tellen voor Alberto Contador kwam Tiago Machado gisteren zwaar ten val in de afdaling van de Petit Ballon in de tiende Tour-rit. De Portugees reed de etappe wel nog uit, kwam buiten tijd aan, maar werd opgevist door de jury.

  Eerst werd de opgave van Machado gemeld, maar de 28-jarige van NetApp, die op het moment van zijn val derde in het klassement stond, deed toch nog voort.

  Samen met ploegmaat Andreas Schillinger overbrugde Machado de resterende 100 kilometer en bijhorende cols tot de finish op La Planche des Belles Filles. De twee kwamen buiten tijd aan, op ruim 40 minuten van ritwinnaar Vincenzo Nibali, maar werden door de jury opgevist. Na aankomst kon de Portugees zijn tranen niet bedwingen.

  Vooral de linkerelleboog van Machado was fel geraakt. Hij zal de rustdag goed kunnen gebruiken om van de klap te bekomen. Machado staat nu 47e op 44'12" van Nibali.