• home
 • video
 • pas verschenen

  Sprinttalent Nizzolo langer bij Trek

  Nizzolo won dit jaar de 3e etappe van de Ronde van San Luis.

  De Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo heeft zijn contract bij Trek Factory Racing verlengd. Hij blijft de Amerikaanse formatie tot eind 2016 trouw.

  "Ik ben bijzonder tevreden met deze contractverlenging", reageert Nizzolo. "Ik boek elk seizoen vooruitgang, maar heb nog veel progressiemarge. Ik wil nog groeien en me met de echt grote spurters meten."

  Ook het team is tevreden dat ze het talent langer aan zich konden binden. "Ik denk echt dat Giacomo op de rand van de doorbraak staat. Hij zit echt in het wiel van de grote sprinters", stelt algemeen manager Luca Guercilena. "Hij is een van de meest regelmatige sprinters in het peloton en hij gaat steeds voor de zege, met of zonder spurttrein."

  De 25-jarige Nizzolo is prof sinds 2011. Dit jaar eindigde hij viermaal tweede in een rit van de Ronde van Italië. Eerdere successen boekte hij in de Eneco Tour en de Ronde van San Luis.