• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nibali: "Zou een eer zijn om Pantani op te volgen"

  Vincenzo Nibali had tijdens het trainingstochtje z'n gele trui niet aan.

  De weg naar een eerste Tourkroon lijkt voor Vincenzo Nibali grotendeels geplaveid. Nibali zit stevig in het geel, maar de minzame Italiaan blijft voorzichtig. "De weg naar Parijs is nog lang."

  Vincenzo Nibali stond een hele meute journalisten te woord op de parking van zijn hotel. "De weg naar Parijs is nog lang", stak de Italiaan van wal. "Elke dag kan verrassingen opleveren. Maar gelukkig heb ik een sterke ploeg."

  Door de tuimelingen van Chris Froome en Alberto Contador heeft Nibali zich al kunnen ontdoen van zijn belangrijkste belagers. "Ik betreur hun afwezigheid. Ik had graag tegen hen gestreden in de bergen. Maar er zitten nog goeie renners in dit peloton."

  "Porte en Valverde staan nog dicht in het klassement en ik hou ook rekening met de Fransen Pinot en Bardet. In de Tour mag je niemand onderschatten. Vorig jaar hebben we dat in de Vuelta wel gedaan met Chris Horner en hij won uiteindelijk."

  "Ik heb een mooie voorsprong, maar ik zal de kans niet laten liggen om die te vergroten. Wat tot dusver het moeilijkste moment was? De stress waarmee je in iedere rit geconfronteerd wordt. Je moet voortdurend voorin blijven, zeker met die valpartijen."

  Nibali kan de opvolger worden van Marco Pantani, die in 1998 de laatste Italiaanse Tourwinnaar was. "Het zou een eer zijn om in zijn voetsporen te treden. Zijn moeder heeft me een van zijn gele truien geschonken. Ik heb beloofd om er haar ook een van mij te geven als ik de Tour win."