• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabian Cancellara houdt de Tour voor bekeken

  Cancellara eindigde in de negende etappe op de tweede plaats.

  De rustdag in Besançon is het eindstation van deze Tour geworden voor Fabian Cancellara. De Zwitser wil rust nemen met het oog op het seizoenseinde.

  Fabian Cancellara deed in de eerste Tourrit, met aankomst in Harrogate, een gooi naar ritwinst en geel met een ultieme jump. Omega Pharma-Quick Step, toen nog in dienst van Mark Cavendish, neutraliseerde zijn poging.

  In de kasseirit naar Arenberg eindigde hij vijfde en zondag ondernam de Zwitser in de rit naar Mulhouse een nieuwe poging, maar tegen Tony Martin bleek niemand opgewassen. Cancellara eindigde wel tweede in die etappe, net voor Greg Van Avermaet.

  Vooraf was al duidelijk dat Cancellara de Tour niet zou uitrijden en op de rustdag maakte hij bekend dat zijn Tourverhaal er al op zit. "Ik ga nu naar huis en zal een kleine rustpauze inlassen", legt hij uit. "Ik ben al aan een lang seizoen bezig, met 59 koersdagen op de teller."

  "Bovendien heb ik nog een groot doel op het einde van het seizoen: het WK. Het is geen geheim dat ik daar mijn beste vorm wil hebben, waardoor het dus belangrijk is om nu te rusten."

  "Deze Tour was wel aantrekkelijk voor mij. Er lagen veel kansen en met wat meer geluk had ik een ritje kunnen winnen", besloot Cancellara.