• home
 • video
 • pas verschenen

  Eduardo Da Silva wil niet meer voor Kroatië spelen

  "De selectie was beter af zonder mij."

  Eduardo Da Silva heeft aangekondigd niet meer beschikbaar te zijn voor de Kroatische nationale ploeg. De spits is misnoegd over het gebrek aan speelminuten op het WK. "Ik voel me niet correct behandeld", zegt de Kroaat met Braziliaanse roots.

  Eduardo Da Silva kreeg op het afgelopen WK in Brazilië slechts twintig minuten speeltijd. "Ik voel mij niet correct behandeld", zegt de spits van Shakhtar Donetsk. "Ik kreeg slechts een twintigtal minuten speeltijd. De selectie was beter af zonder mij."

  "Wat mij betreft is het verhaal Kroatië ten einde", aldus de 31-jarige Eduardo in een brief aan de Kroatische voetbalbond. Daarin hekelt hij ook de werking van die bond en suggereert hij dat enkele personen zich moeiden met de selectie van bondscoach Niko Kovac, al ontkent die laatste dat.

  Eduardo Da Silva verkreeg in 2002 het Kroatische staatsburgerschap. De aanvaller is momenteel de tweede Kroatische topschutter aller tijden, na Davor Suker. In 64 wedstrijden voor Kroatië scoorde hij 29 doelpunten.