• home
 • video
 • pas verschenen

  Dylan Teuns (22) wordt prof bij BMC

  Dylan Teuns is een man voor de Ardennen.

  De 22-jarige Belg Dylan Teuns maakt de overstap van het opleidingsteam naar het profteam van BMC. Teuns tekende een meerjarig contract, vanaf augustus begint hij alvast als stagiair. Het talent is een man voor de Ardennenkoersen, zo werd hij dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Hij wordt de zesde Belg bij BMC.

  Teuns kon in 2013 en 2014 al enkele mooie ereplaatsen voorleggen voor het jeugdteam van Rik Verbrugghe en wordt nu beloond. "Hij is het zoveelste bewijs dat er heel wat kwalitatief sterke renners in ons opleidingsteam zitten", zegt algemeen manager Jim Ochowicz.

  "Dylan is een veelzijdige renner die een meerwaarde zal betekenen voor onze ploeg tijdens de Ardennenklassiekers en korte rittenkoersen. Hij kan nu verder doorgroeien en zijn kwaliteiten verfijnen."

  Teuns is in de wolken: "Dit contract is een droom die uitkomt. Ik heb al heel veel geleerd van Verbrugghe. Zeker op tactisch vlak en qua koersdoorzicht. Lid zijn van het opleidingsteam was al mooi, als prof aan de slag kunnen bij de "grote ploeg" is gewoon schitterend. Hier streefde ik mijn hele leven naar en dat is nu realiteit geworden."

  Zesde Belg bij BMC

  BMC heeft het wel wat voor Belgen. Teuns is de zesde landgenoot voor het Amerikaans-Zwitserse team. Ook Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Yannick Eijssen, Ben Hermans en Klaas Lodewyck koersen voor de rood-zwarte brigade.