• home
 • video
 • pas verschenen

  De Mannschaft zet Berlijn op z'n kop

  Bastian Schweinsteiger kust de beker.

  Anderhalve dag na de gewonnen WK-finale zijn de Duitsers weer thuis. Honderdduizenden fans verwelkomden hun helden in het centrum van Berlijn. "We zijn allemaal wereldkampioenen", sprak bondscoach Joachim Löw aan de Brandenburger Tor.

  De Boeing 747, de Siegerflieger, die de Mannschaft weer naar Duitsland bracht, arriveerde vanochtend met zo'n uurtje vertraging in de Duitse hoofdstad. Bij het vertrek in Rio was een bagagewagen tegen het vliegtuig gebotst, waardoor de Boeing eerst nog grondig geïnspecteerd moest worden.

  In Berlijn stroomde de buurt rond de Brandenburger Tor al in de vroege uurtjes vol om de spelers te verwelkomen.

  Alvorens te landen op de luchthaven van Berlijn-Tegel maakte het Duitse spelersvliegtuig eerst een ererondje boven de mensenmassa aan de Brandenburgse Poort, tot groot jolijt van de aanwezige supporters.

  Op de luchthaven was het kapitein Philipp Lahm die als eerste uit het vliegtuig kwam, met de Wereldbeker in zijn handen. De spelers zetten dan op een open bus koers richting Brandenburger Tor, om daar samen met het Duitse volk een feestje te bouwen.

  Bondscoach Joachim Löw (foto) sprak er de uitzinnige menigte toe. "Zonder jullie steun stonden we hier vandaag niet. We zijn allemaal wereldkampioenen", schreeuwde Löw de massa toe.

  "Het was een lange weg richting de wereldtitel en vooral op het einde was het heel zwaar. Maar we zijn dolblij hier bij onze fans te kunnen staan. Het was een droom om het WK te kunnen winnen."