• home
 • video
 • pas verschenen

  De drie Tourmomenten van Michel Wuyts: Nibali, Martin en Kittel

  Topkinesist Lieven Maesschalck (l) en Michel Wuyts (r) in Vive le Vélo.

  Michel Wuyts heeft in Vive le Vélo zijn drie favoriete momenten uit tien dagen Tour gekozen. Door ziekte zat hij pas in de vijfde etappe op zijn commentaarpositie. Daar beleefde hij wel meteen het hoogtepunt tot nu toe. De kasseienrit van Vincenzo Nibali vindt Wuyts het allerstrafste kunstje, maar ook Tony Martin en Marcel Kittel krijgen een eervolle vermelding.

  De dominantie van Nibali op de kasseien

  Michel Wuyts: "Het allerstrafste was de ontplooiing van kunde en van kracht op die natte stenen van Vincenzo Nibali. Ik dacht dat hij tegen een achterstand zou aanlopen, maar hij domineerde gewoon. Het was een spektakelstuk en hij was er duidelijk op voorbereid."

  Het huzarenstukje van Tony Martin

  Michel Wuyts: "Wat Tony Martin presteerde in de rit naar Mulhouse had ik nog nooit gezien. Het was een echt huzarenstukje. Hij reed 160 kilometer op kop en versnelde op het einde nog. Het laatste deel heeft hij met 50 km/u afgelegd, een tijdrit."

  De drie spurtzeges van Marcel Kittel

  Michel Wuyts: "Marcel Kittel klopt op de poort van de allergrootsten en hij heeft alles om ook de allerbeste te worden. Hij is een geweldige atleet met enorm veel kracht. Als hij de bergen overleeft, zal hij nog twee etappes op zijn naam schrijven."