• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer: "De Tour ligt meer dan ooit open"

  José De Cauwer volgde als commentator de eerste tien Touretappes vanop de eerste rij. De rustdag geeft hem de gelegenheid om bij Sporza een tussenbalans op te maken en vooruit te blikken. "Jammer dat de Tour onthoofd is, maar we kunnen nog een hele grote strijd krijgen."

  "We moeten het nu stellen met Nibali en co. Het is jammer dat twee favorieten zijn uitgevallen, want zo krijgen we toch niet de strijd waarop we gehoopt hadden. Froome was naar hier gekomen om te winnen en Contador om hem van de gele trui te proberen houden."

  "Nibali was naar de Tour getrokken voor de derde plaats, maar nu lijkt hij vertrokken voor de eindzege. Maar zeg nooit nooit in de Ronde van Frankrijk. Ik denk dat deze Tour meer dan ooit open ligt."

  "De top drie wordt ingevuld door de betere renners. Maar voorlopig hebben we nog niet veel gezien van Richie Porte, Alejandro Valverde of Rui Costa. Daar kunnen we nog een hele grote strijd krijgen. Zelfs in de top drie is alles nog mogelijk volgens mij."

  De Cauwer: "Ik denk dat Van den Broeck 5e zal eindigen"

  "We hebben een mooi spektakel gekregen in de Vogezen. Dat wil niet zeggen dat die cols elke editie in het parcours moeten zitten, maar het zijn mooie beklimmingen; anders dan de Alpen en de Pyreneeën."

  "De rit naar La Planche des Belles Filles is een heel mooie, belangrijke etappe geworden. Niet overdreven zwaar, maar er werd wel vanaf het begin gekoerst. Zo kregen we een nieuwe bollentrui en een nieuwe witte trui."

  "Ik denk dat Nibali wel zal standhouden tot in Parijs. Het is een onthoofde Tour, maar hij zou wel een verdiende winnaar zijn. Voor de rest is er nog niemand veilig. Jurgen Van den Broeck zie ik op de vijfde plaats eindigen."

  "De strijd voor de groene trui lijkt beslist in het voordeel van Peter Sagan. Ook Joaquim Rodriguez moet wel in staat zijn om de bolletjestrui te verdedigen."