• home
 • video
 • pas verschenen

  Costa zet handtekening onder 5-jarig contract bij Chelsea

  Diego Costa kroonde zich in Spanje tot topschutter met 36 doelpunten.

  Chelsea en Atletico Madrid hebben de transfer van Diego Costa officieel gemaakt. Beide clubs hadden al langer een akkoord, maar dat werd vandaag pas verzilverd. De Spaanse spits tekende in Londen een contract voor vijf seizoenen.

  Twee weken geleden maakte Chelsea bekend een akkoord te hebben met Atletico Madrid over de overgang van de 25-jarige Diego Costa. Vandaag pas werd de transfer geofficialiseerd met de handtekeningen van alle partijen.

  Diego Costa legde met succes zijn medische testen af en tekende een vijfjarig contract op Stamford Brigde. "Ik ben heel gelukkig dat ik voor Chelsea kan tekenen. Iedereen weet dat het een grote club is in een erg sterke competitie", zegt hij op de clubwebsite.

  Met zijn 36 doelpunten hielp de spits Atletico Madrid vorig seizoen aan de titel en de Champions League-finale. "Ik wil iedereen bij Atletico bedanken om me tot de speler te maken die ik nu ben, maar nu begin ik aan een nieuw avontuur en hoop ik vele prijzen te winnen met Chelsea."

  De club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois legde naar verluidt 38 miljoen euro op tafel om de topschutter van de Primera Division bij Atletico los te weken. Diego Costa voegt zich volgende week bij zijn ploegmaats in Londen.