• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador niet onder mes, Vuelta "bijna onmogelijk"

  Alberto Contador: "Hard werken en dan zien we wel."

  Alberto Contador zal niet geopereerd worden aan zijn gebroken scheenbeen. De 31-jarige renner begint een race tegen de tijd om over 40 dagen de start van de Ronde van Spanje te halen. "Dokters hebben me gezegd dat het bijna onmogelijk wordt, maar we zullen zien hoe mijn been evolueert", vertelt Contador.

  Met de hulp van Real Madrid

  Om zo snel mogelijk te herstellen van zijn scheenbeenbreuk heeft Alberto Contador advies gekregen van de Spaanse voetbalclub Real Madrid.

  De medische staf van de Champions League-winnaar stuurde de toprenner naar een dokter die gespecialiseerd is in de blessure waar Contador mee kampt.

  Daar bleek bij een onderzoek dat de Spanjaard een breuk net onder zijn rechterknie opliep. Een operatie hoeft niet.

  "De dokter zei me dat een ingreep het trauma rond de knie zou verergeren. Dat zou mijn herstelperiode verlengen", zegt Contador.

  "Het goede nieuws is dat er geen pezen of gewrichtsbanden zijn geraakt en dat de breuk op de best mogelijke plaats zit. Ik moet minstens twee weken volledige rust in acht nemen zodat de wonde kan genezen."

  "Vuelta bijna onmogelijk"

  Op 23 augustus begint in Jerez de la Frontera de Ronde van Spanje. Met Alberto Contador aan de start? "Eerlijk, ik denk dat dat net iets te weinig tijd is", geeft hij zelf toe.

  "Dokters hebben me gezegd dat het bijna onmogelijk wordt, maar we zullen zien hoe mijn been evolueert. Ik blijf kalm en wacht af. De komende weken zal ik hard aan mijn herstel werken en dan zien we wel waar we uitkomen."

  "Twee of drie keer wakker geworden"

  Net voor hij met de privéjet van de sponsor terug naar Spanje vloog, deed Alberto Contador zijn verhaal vanuit zijn hotelkamer in Frankrijk. "Het was een zware nacht voor mij. Erg moeilijk om de slaap te vatten", sprak Contador met zijn rechterbeen stevig ingepakt.

  "Twee of drie keer ben ik wakker geworden en dacht ik dat het allemaal niet echt was. Maar iedere keer dat ik mijn ogen opende, wist ik dat ik wél gevallen was."