• home
 • video
 • pas verschenen

  Blessure houdt Jeroen D'hoedt weg van het EK

  D'hoedt liep op de 5000 meter al de EK-limiet.

  Jeroen D'hoedt zet door een blessure noodgedwongen een punt achter zijn zomerseizoen. Hij heeft last van een stressreactie ter hoogte van het schaambeen. D'hoedt mist zo het EK atletiek in augustus.

  D'hoedt liep begin mei in het Amerikaanse Stanford nog de EK-limiet op de 5000 meter en mikte zaterdagavond op de Nacht van de Atletiek op het EK-minimum op de 1500 meter. Nu moet hij een kruis maken over het Europees kampioenschap.

  "Dit is erg zuur. Na een hele goede winter had ik heel erg uitgekeken naar het EK. Het gaat in Zürich volgens mij een heel mooi toernooi worden", zegt D'hoedt.

  De 24-jarige atleet heeft last van een stressreactie ter hoogte van het schaambeen. "Ik had uitstralingspijn naar mijn been. Een botscan en gespecialiseerd onderzoek wezen uit dat ik een stressreactie opgelopen heb. Wellicht sukkel ik al sinds half mei met deze blessure."

  "Door nu te stoppen vermijd ik een stressfractuur. Dan zou ik voor veel langere tijd uitgelegen hebben. Ik wil ook niet het risico lopen om mijn mogelijke deelname aan de Spelen in Rio op de helling te zetten", zegt de winnaar van de CrossCup veldlopen.

  D'hoedt moet nu twee weken volledig rusten en start dan met de revalidatie. "De kans is heel klein dat ik dit zomerseizoen nog in actie zal komen. Mentaal is dit echt een grote domper."