• home
 • video
 • pas verschenen

  Asafa Powell overtuigt niet bij comeback

  Asafa Powell timmert aan de weg terug na een dopingschorsing.

  Asafa Powell heeft bij zijn terugkeer in competitie na een dopingschorsing weinig indruk gemaakt. Op een meeting in het Zwitserse Luzern werd de Jamaicaan pas derde op de 100 meter. Hij zette een bescheiden 10"30 neer.

  Asafa Powell, een voormalige wereldrecordhouder op de 100m, testte in juni 2013 positief op het stimulerende middel oxilofrin. Hij werd 18 maanden geschorst, maar die straf werd recent teruggeschroefd. Zo kon Powell in Luzern weer in competitie treden.

  Bij zijn comeback moest de Jamaicaan zijn landgenoot Julian Forte (10"24) en Antoine Adams (10"29) voor zich dulden. De spurtbom liep een tijd van 10"30, ruim boven zijn vroegere wereldrecord.